Lycke Larsen 4 måneder.

Jepp, nå har pøbelen, tigeren, pirajaen, gullevennen (kjært barn har mange navn) blitt 4 måneder. Må ta en pause i skrivinga allerede nå for å plukke henne ned fra spisestuebordet!

Sånn! Noen hadde glemt å sette stolen helt inntil bordet….og da er det visst fritt frem.

Tilbake til temaet. Altså Lycke Larsen. Det er en stund siden jeg har blogget nå, og det har hendt ganske mye. Det mest traumatiske var at Lycke Larsen ble akutt syk, feber og lungebetennelse, og vi holdt faktisk på å miste henne. Heldigvis kom hun seg like raskt ved god hjelp av Inderøy dyreklinikk og Steinkjer dyreklinikk. Men fy flate hvor redd jeg var. Hun fikk ligge på dyreklinikken med tilførsel av væske og oksygen i noen timer. Tante Elisabeth Dahl Olsen kom og var psykisk støtte for meg, og tantene Silje og Ida kom og luftet Mi. Snorre kom også og var på klinikken etter jobb. Det var med andre ord ganske stor trafikk rundt lille Lycke Larsen. Men som sagt, hun er helt frisk igjen. Hun fikk også mange hilsener på facebook med ønske om god bedring. Det var faktisk rørende å lese hvor mange det var som sendte varme tanker hit. Tusen takk!

Noe av det vi har prøvd oss på er spor. Vi har gått både fotspor, godbitspor og slepespor, og alt er visst like gøy. Fortsatt er ikke sporene mer enn 250-300m, men hun jobber veldig nøyaktig og fokusert. Det blir nok mange spor utover sommeren, og neste sportrening er allerede til helgen.

Ellers trener vi ganske mye lydighet for tiden. Da går det mest på grunnferdigheter som sitt, ligg, stå, kom og apport. Nå har vi veldig fokus på sitt. Sitt i alle mulige posisjoner, det vil si sitt foran meg, sitt på siden, sitt under baklengs marsj, sitt under marsj, sitt når jeg står med ryggen til, sitt når jeg står i sofaen, sitt når jeg bøyer hodet mellom bena osv. Hun synes nok jeg er litt merkelig, men så syns hun det er litt spennende også. I tillegg trener vi på å sitte og holde posisjonen når det ramler ned en godbit foran henne, og å holde posisjonen i 5 sekunder. Det med å holde posisjonen er visst veldig vanskelig. Vi har også begynt på Onlinekurset «no limit obedience» med Siv Svendsen og Maria Brandell. Så vi leker masse også.


Gangsterbildet fra onlinekurset.

I helga har Lycke Larsen vært på sine første valpeshow. BIR og BIS4 begge dagene. jeg var veldig fornøyd med hennes evne til å legge seg ned å slappe av, selv om det løp folk og hunder rundt henne. Til og med da to hunder begynte å bråke tok hun det med knusende ro. Hun oppførte seg fint i ringen, var glad for å treffe dommeren og sto meget pent i korte øyeblikk. (det å stå stille er visst oppskrytt)


Selv om bildet er lite kan man se hvem som oppfører seg mest eksemplarisk!

For tiden er Lycke Larsen rimelig tannløs. Hun fikk litt problemer da hun skulle spise seig vaffelkake. Da måtte jeg dele den opp i små biter. Hun har fått vaksinene sine og er også vaksinert mot rabies nå. Hun måler ca 38 cm over bakken og veier 10,8 kg. Hun har svømt for første gang (i hagedammen vår) og i dag har hun oppdaget fluer. Vi har noen fluer her så regner med at hun blir opptatt med det i stedet for å gjøre hyss.

I august skal vi være med på rekruttsamling/treningssamling i lydighet i Mosjøen. Det gleder vi oss til. Men først skal det trenes masse i sommer!