Veldig travel sommer.

I år har sommeren vært ekstremt travel. Etter en vår med ymse opplevelser i forbindelse med hundemiljøer, knallhard jobbing med utdannelsen som profesjonell hundetrener, klikkerinstruktør og atferdskonsulent, ganske slitsom helse og store endringer i hverdagen var det på tide med ferie.

Vi reiste på ferie ned til Vänern og fartet rundt ca to uker der. så bar det ned til Tollerspecialen i Halmstad. Lycke Larsen var påmeldt TJP og Snorre og Trickie skulle starte på WT. LL fikk med seg en fin 0 hjem, men jeg var superfornøyd. Tigern gjorde det hun skulle helt frem til feltet. Da hentet hun en and og fortalte meg med hele sitt kroppsspråk hvor resten av «dritten» lå. Når det gjaldt Snorre og Trickie fikk de poeng på 3 av 5 poster. Trickie har aldri trent på så kort avstand så hun syntes det måtte være greit å løpe litt rundt før man leverte dummyen. Men det var skikkelig moro å være med, og det motiverer til å trene mot neste års Tollerspecial.

Etter det kjørte vi opp til Orsa/Mora-området sammen med Silje og Kent Are. Der var vi i tre netter før vi vendte nesen hjemover. Vi var hjemme i fire dager før vi igjen satte snuten mot Sverige. Jeg hadde 5 dager med forelesninger om blant annet etologi i Sulviken. Den femte dagen kjørte vi nedover mot Skåne hvor det ventet en stilig herremann på Lycke Larsen.

Digby Tollers Daytona «Noice» 

Parringen gikk bra og nå studerer vi Lycke Larsen fra siden, over og under for å se om vi tror hun er med valper.

I april hentet vi verdens herligste jaktgolden fra Kennel Møllerstuen. Hunbærer det fine navnet Møllerstuens Kayla Lavendel…til daglig kalt Loppa. Et navn som passer mye bedre på henne enn Lavendel.

Lycke Larsen og Loppa.

Loppa bare flyttet inn på Sparbu, og inn i hjertene våre med sin myke og glade væremåte. Uansett hvor hun observeres så bærer hun på et eller annet…og hun er superflink på å avlevere. Hun avleverer så godt at vi har våknet med leker, crocs, pledd og fjellsko i senga. Og selvfølgelig hele Loppa. Hun er stort sett grei og uproblematisk, men det er en ting vi diskuterer litt. Hun har nemlig fått for seg at det er hennes oppgave å ta seg av hagedammen vår. Nå har hun nettopp «beskåret» vannplantene til under rota og sørget for et utall ubrukelige avleggere. Men ellers er hun verdens beste hjertegull, på samme måte som Lycke Larsen er verdens beste bestevenn, og Tricke er verdens beste gullevenn.

Det kan virke som vi har verdens beste hunder….