Søk i system…og annet søk.

Lycke Larsen synes jo det meste er gøy, men sporsøk rager høyest på lista over favorittaktiviteter. Hvilket byr på noen utfordringer når man skal søke på overvær. Men det er bare å trene og trene.

Lørdag var vi på et industriområde her på Steinkjer og jobbet litt med søk. På området var det masse containere og store rør som var fine gjemmesteder. Planen var klar, Snorre skulle gjemme seg (uten å sette spor) og Larsen skulle finne han. Hørtes greit ut!

For å unngå å sette spor klatret Snorre opp på en smal kant som han balanserte på langs hele bygget, så gikk han i en bue og gjemte seg i enden på et stor rør, helt på andre siden av plassen. Larsen hadde selvfølgelig ikke sett hvor han gikk, og jeg var nøye med å gå forbi der han hadde klatret opp på kanten før jeg slapp henne løs. Så fort hun fikk gå så løp hun litt fremover, stanset hun, løftet hodet og snuste i lufta, før hun stakk som et prosjektil dit Snorre hadde gjort den store buen når han krysset plassen. Der fant hun fotsporene og sporet som en blodhund. Jeg prøvde å rope på henne for det var ikke helt sånn jeg hadde tenkt det, men da kikket hun opp på meg med en sånn holdning: «ta det med ro muttern, jeg vet hvor han er, jeg skal finne han til deg!» Hun fortsatte og fant han, og var veldig fornøyd med seg selv. Etterpå søkte vi opp Snorre noen ganger mellom containerne, og det gikk bra.

Søndag var vi på Stornesøra og hadde NRH-trening. Her fikk Larsen jobbe med søk i system ved hjelp av to figuranter. Noe hun syntes var helt greit. Hun hadde fine linjer og jobbet greit. Hun går lei av leke og vil heller ha godis innimellom. Etterpå kjørte vi overværsøk med 3 figuranter. Det gikk også greit, hun gikk på overvær. Siste økta jobbet vi med å løpe til fiurant og hente løsbitt, for så å komme og levere til meg, så løpe ut til figurant for belønning.

Mandagen var det søkstrening på hundeklubben. Lycke Larsen fikk jobbe med romsøk og frysmarkering på forskjellige gjenstander. Vi økte antall gjenstander til 10 stk, og Johanna fikk gjemme de rundt omkring. Etter en litt hektisk start hvor hun søkte for raskt og ville apportere gjenstandene ble det mye bedre. Måtte bare minne henne på hva hun skulle gjøre.

llllsoka llsokb llsoke

I dag (onsdag) har vi vært ute i skogen og gått tur. For i dag har tigern treningsfri…så det ble 4 korte overværssøk. Pluss at hun fant igjen det råtne hodet fra forrige gang.